Polskie Stowarzyszenie Sportu po Transplantacji (PSST)

Propagowanie świadomego oddawania narządów do przeszczepu poprzez rozpowszechnianie aktywności fizycznej i sportu w środowisku osób po transplantacji i dializowannych.
Obecny czas: 09 Wrz 2010, 15:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Spotkania z młodzieżą w szkołach ponadpodstawowych.
PostWysłany: 07 Lis 2009, 23:18 
Zarząd PSST

Dołączenie: 04 Kwi 2009, 15:54
W dniu 30 listopada 2009 r. w Liceum Ogólnokształcącym w Dukli (Podkarpacie) odbędzie się spotkanie z młodzieżą, przedstawicieli PSST - Tematy: Życie po przeszczepieniu narządów - Krystyna Murdzek, Społeczne aspekty świadomego dawstwa narządów - Robert Kowalski - socjolog

W dniu 1 grudnia odbędzie się podobne spotkanie z młodzieżą w Zespole Szkół Zawodowych w Jedliczu (Podkarpacie)

Zachęcamy innych członków PSST do spotkań w szkołach z młodzieżą. Nie musicie przygotowywać wykładów wystarczy dać żywe świadectwo swoją osobą i przekazać myśl, jak cenny jest dla nas dar drugiego życia.Gdyby potrzebne były materiały prosimy o kontakt.
psst_sekretariat@poczta.onet.pl
Krystyna

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Spotkania z młodzieżą w szkołach ponadpodstawowych.
PostWysłany: 19 Mar 2010, 00:41 
Członek PSST

Dołączenie: 24 Lis 2009, 22:10
Ja w swojej szkole też robiłem podobne akcje. W praktyce zaprezentowałem w 3 klasach własny referat o przeszczepach i oddawaniu narządów, oraz zaprezentowałem siebie jako przykład :)
To samo robię w organizacjach w których działam.
Osobiście polecam uderzenie w środowiska Katolickie, które są nam przyjazne. Np. Stowarzyszenie Studentów Soli Deo napewno zgodziłoby się na taką prezentację i wykład uniwersytecki na temat transplantacji.
Po za tym media, media i jeszcze raz media. Tą drogą można przekazać najwięcej, tym bardziej, że wielu ludzi "myśli telewizorem".

Pozdrawiam
Ernest

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość